10 mars – Kärlek och duvor

KinoRuriks 20:e jubileumsår fortsätter på samma höga nivå som det inletts och vi nöjer oss inte med att bara visa den ryska kultfilmen Kärlek och duvor av Oscarsbelönade Vladimir Mensjov, utan vi har också äran att gästas av en av Sveriges främsta visdiktare, Jan Hammarlund, som innan filmvisningen kommer göra en unik tolkning till gitarr av de ryska poeterna Jesenin, Isakovskij-Sacharov och Julij Kim.

Kärlek och duvor är en legendarisk och kritikerrosad romantisk komedi från år 1984, tillika det årets mest sedda biofilm i Sovjetunionen, med hela 51 miljoner sålda biobiljetter. Vladimir Mensjov har regisserat flera andra stora filmer, bl.a. “Moskva tror inte på tårar” som år 1981 fick en Oscar för bästa utländska film. Kärlek och duvor bygger till stor del på episoder ur regissörens eget liv och spelades i huvudsak in i ryska Karelen och georgiska Batumi.

Jan Hammarlund (sajt) blev berömd redan under 70-talet, inte bara genom att skriva flera kända visor och sånger, utan också för att på allvar utmanat och prägla den svenska proggscenen. Jan har turnerat över hela världen och blev år 2004 invald i Svenska visakademin.

Datum: söndagen den 10 mars

16:00 Entrén öppnas
16:30 Sång och musik av Jan Hammarlund
17:00 Filmvisning – Kärlek och duvor

Filmen är textadengelska.

Köp biljetter

Välkomna!